* غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده

 بدن نیز هست. هم چنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.



* غرغره کردن با آبغوره در درمان ورم مخاط دهان و حلق و نرمی لثه ها موثر است.


* آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.


* بیماری "اسکوربوت" که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید، با آب

 غوره درمان می شود.


* آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و

 رماتیسم حاد بسیار مفید است.


* در دفع زردی موثر است. لذا باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر غذا 

میل نمایند.


* خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.


* حرارت و صفرای بدن را دفع و روده ها را ضدعفونی می کند. به این منظور

 بهتر است روزانه یک قاشق مرباخوری، چند روز متوالی میل شود.


* آب غوره تقویت کننده کبد است.


* برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره را قرقره کنید.


* برای دفع کرم روده و تقویت معده، باید به مدت پنج روز آش آب غوره

 همراه با زیره سیاه مصرف کنید، البته در این مدت باید از خوردن غذاهای

 سنگین اجتناب نمایید.


* آب غوره درمان کننده پادرد و کمردرد، روماتیسم و سیاتیک است. برای معالجه

 می توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود(البته از خوردن غذاهای سنگین

 در این مدت باید اجتناب کرد).


* آبغوره غذا را خوش‌طعم، مطبوع و لذیذ نموده و اشتها را تحریک می‌نماید.


* آبغوره اسهال‌های ساده را درمان می‌کند، به این منظور باید 3 مرتبه در روز و هر

 بار یک قاشق غذاخوری مصرف شود.


* آبغوره حفظ کننده جنین است، به این جهت باید کمی آبغوره همراه با

 غذای روزانه مصرف شود. اما باید از خوردن زیاد غوره خودداری کرد، 

چن غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.


* اگر چند قطره از آبغوره را هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند، خونریزی را

 بند می‌آورد.


* برای درمان چرک گوش می‌توان آبغوره و سرکه را به طور مساوی با

 هم مخلوط نمود و چند روز، روزی سه مرتبه و هر بار 1 تا 2 قطره در

 گوش بچکانید.


* مالیدن مخلوط مساوی آبغوره و آب تره، در محل بواسیر، پس از اجابت مزاج مفید 

است و آن را معالجه می‌کند.


* آب‌غوره، خنک است و در موارد تب ، آنژین، ورم دهان و سل ریوی

 مصرف می‌گردد.


* رب غوره، تشنگی را برطرف می‌کند.


* رب غوره، التهاب، حرارت و اسهال را تسکین می‌دهد.


* رب غوره، اشتها‌آور و محکم کننده جنین است.


* رب غوره تقویت کننده احشاء و برطرف کننده استفراغ‌های صفراوی است.


* سعی کنید غوره را به تنهایی نخورید، چون روی معده اثر سوئی می گذارد.




خواص سرکه


* سرکه به غذا طعم خاصی می‌دهد و اشتها را تحریک می‌کند.


* در تحقیقات نشان داده شده است که مصرف روزانه 20

 میلی لیتر سرکه (معادل 2 قاشق غذاخوری) هم به تنهایی و هم به صورت

 مخلوط با غذاها موجب کاهش اندیس گلیسمی مواد غذایی کربوهیدرات

 دار می شود. این اثر هم در افراد دیابتی و هم افراد غیر دیابتی دیده

 می شود. کاهش اندیس گلیسمی موجب می شود تا افزایش قند در بدن

 به آهستگی انجام شود.


* سرکه، هضم گوشت را آسان می‌کند.


* اگر خاکستر گرم را در سرکه بخیسانند و بر روی ورم غدد متورم قرار 

دهند، آن را درمان می‌کند.


* اگر سرکه و گلاب را به مقدار مساوی مخلوط نموده و بجوشانند و سپس یک قطعه

 پارچه را با این محلول خیس نموده بر روی سر بیمار قرار دهند، سردردهای

 ناشی از کبد و صفرا را معالجه می‌کند.


* شستشوی دهان با سرکه و گلاب، بوی بد دهان را از بین می‌برد.


* با چکانیدن چند قطره سرکه در گوش، حشره یا کرمی که در گوش مانده باشد 

خارج می‌شود.


* اگر سرکه را در محل خارش بدن یا خونریزی بمالند، خارش و خونریزی های 

کوچک را بند می‌آورد.


* اگر سرکه را با نمک مخلوط کنند و در دهانی که به دلیل کشیدن دندان خونریزی

 می‌کند، نگه دارند و چند بار این کار را تکرار کنند، خونریزی را قطع می‌کند.


* مالیدن سرکه در محل‌هایی که سوزش دارد، مانند سوزش سوختگی

 با آتش، موجب درمان آن می شود.


* مالیدن رسوب سرکه باعث معالجه کک مک ، لک های بدن، کهیر، درد مفاصل

 و ورم سینه می شود.


* اگر کمی آرد جو را با سرکه خمیر کنند و در محل ورم سینه و بناگوش 

بگذارند، ورم را درمان می‌کند.


منبع : Beytoote.com